Huisartsenpraktijk Zwartemeer
0591 - 245 111 & bij spoed 245 112

Gezondheidsinformatie


Links Op Reis Seksualiteit


Eerste hulp (EHBO)
EHBO instucties (rode kruis)
Brandwondenwijzer
Gifwijzer

Aandoeningen en symptomen
Thuisarts
Symptomenchecker
ConsuMed
Gezondheidsplein

Voeding
VoedingscentrumGaat u op reis naar het buitenland?

Medicijnen
Zorg dat u voldoende medicijnen meeneemt (tip voor in het vliegtuig: handbagage!) en hou er rekening mee dat u niet alle medicijnen mee mag nemen zonder speciale verklaring!
Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl/medicijnen-mee-op-reis/

Denkt u op tijd aan eventuele vaccinaties?
U kunt bijvoorbeeld terecht bij de GGD: GGD reisvaccinaties of Reisprik.
Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

Tips
Kijkt u ook eens op onderstaand websites:
Reisadvies overheid
Reizigersziekten (RIVM)

Seks, SOA's en ?

Seks kan heel leuk, lekker en fijn zijn MAAR:
soms gaat het niet (meer) zo lekker of krijgt u te maken met een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) of wellicht een, al dan niet gewenste, zwangerschap.

Heeft vragen of problemen? Blijf er niet mee rondlopen. Online is natuurlijk veel te vinden, maar komt u er niet uit: U kunt ook hiervoor altijd terecht bij uw eigen vertrouwde huisarts!


Enkele nuttige webpagina's:
Seksuele klachten bespreken met huisarts (thuisarts.nl)
Seks en gezondheid (GGD Drenthe)
Seksualiteit (Rutgers)

Kinkvriendelijk hulpverlener

Kink-vriendelijk hulpverlener Al tijdens mijn opleiding heb ik, drs. Super, mij verder verdiept in de seksuologie. Problemen op seksueel gebied, vragen over voorbehoedsmiddelen of vragen over andere niet conventionele seksuele voorkeuren kunt u voor bij mij terecht.

Één van de cursussen die ik hiervoor heb gevolgd is "SM in de praktijk" (voor zorgprofessionals door Psycholoog Markijke Vonk). Geschat wordt dat minstens tien procent van de bevolking aan (een vorm van) BDSM doet. Uit onderzoek is echter gebleken dat zij hun voorkeur vaak geheim houden voor hulpverleners. Mochten ze tegen problemen aanlopen die hiermee te maken hebben, durven ze hiermee niet naar hun eigen huisarts. Mede door deze cursus kan ik hier professioneel en laagdrempelig als 'kink-vriendelijke' hulpverlener mee omgaan.