Huisartsenpraktijk Zwartemeer
0591 - 245 111 & bij spoed 245 112

Inschrijven als nieuwe patiënt

Op dit moment is de praktijk open voor nieuwe patiënten, woonachtig in ons werkgebied (zie hieronder). In dat geval kunt u zich inschrijven bij onze praktijk. U kunt telefonisch contact opnemen voor een afspraak of langskomen op de praktijk.
Indien u dat wenst kunt u altijd eerst een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. In sommige gevallen vragen wij u om een kennismakingsgesprek voor we u kunnen inschrijven. Dit is met name het geval indien er sprake is van een complexe zorgsituatie, bepaald medicijngebruik (met name langdurig gebruik van slaapmiddelen en zware pijnstillers) of bijvoorbeeld een conflict met uw vorige huisarts. Het is dan verstandig om te kijken of we de door u gewenste zorg naar tevredenheid kunnen leveren of van te voren afspraken daarover te maken.

Werkgebied

We streven er naar om zoveel mogelijk zorg te leveren binnen ons kerngebied, Zwartemeer (postcodegebied 7894).
In Nederland heeft iedereen het recht om zelf een huisarts te kiezen. Het is belangrijk dat u een huisarts heeft waar u zich prettig bij voelt. Helaas blijkt dit steeds lastiger omdat op veel plekken de beschikbaarheid van huisartsenzorg onder druk staat en daardoor praktijken gesloten kunnen zijn voor nieuwe inschrijvingen. Wij blijven zo lang mogelijk open voor nieuwe inschrijvingen in ons hele werkgebied, maar raden u wel altijd aan om zo mogelijk te kiezen voor de voor u dichtsbijzijnde huisarts. Mochten we op een gegeven moment hierdoor echter teveel patiënten krijgen, waardoor de zorg in het gedrang dreigt te komen, dan kunnen we ervoor kiezen om inschrijvingen te beperken tot ons kerngebied of mensen die nog geen huisarts hebben.

Op dit moment hanteren we een werkgebied van 4km vanaf de huisartsenpraktijk. Zoals u op onderstaande kaartje kan zien (blauwe cirkel), valt hieronder Zwartemeer, Barger-Compascuum (grotendeels ) en een deel van Klazienaveen. Hierbij hebben we rekening gehouden met het feit dat we snel genoeg hulp kunnen verlenen bij een medisch spoedgeval.Let op: Mensen woonachtig in Duitsland kunnen zich NIET als vaste patiënt bij ons inschrijven.
Werkgebied huisartsenpraktijk Zwartemeer

Verhuizen

Bent u ingeschreven als patiënt en verhuist u dan verzoeken wij u altijd uw adreswijziging door te geven. Verhuist u buiten ons werkgebied dan kunnen wij u vragen een andere huisarts te zoeken. Dit doen we in elk geval als we niet meer binnen 15 minuten bij u kunnen zijn, aangezien we dan bij een (mogelijk) spoedgeval/visite te maken hebben met een te lange reistijd.